Sfantul Ignatie Teoforul

Sfantul Ignatie Teoforul

Sfantul Ignatie Teoforul este praznuit pe 20 decembrie. A fost copilul pe care l-a luat Hristos l-a luat in brate atunci cand le-a spus apostolilor: "De nu va veti reveni si nu veti fi precum copiii, nu veti intra in imparatia cerurilor. Dar, cel ce se va smeri pe sine ca acest copil, acela este mai mare in imparatia cerurilor. Si cine va primi un copil ca acesta intru numele Meu, pe Mine Ma primeste". A fost episcop de Antiohia, al treilea in succesiune la scaunul episcopal.

A fost arestat impreuna cu alti crestini in timpul persecutiei din Antiohia si pedepsit cu moartea prin aruncare la fiare in amfiteatrul de la Roma.  A fost sfasiat de lei in vremea imparatului Traian pentru ca nu a jertfit zeilor.

Troparul Sfantului Ignatie Teoforul:
Si partas obiceiurilor si urmator scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, prin suirea privirii la cele inalte. Pentru aceasta cuvantul adevarului drept invatand si prin credinta rabdand pana la sange, Sfintite Mucenice Ignatie, roaga-te lui Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre.